Във връзка с провеждане на Маратон "Розова долина", посветен на Празника на розата в Казанлък, се въвежда ограничаване на движението с оглед обезопасяване на мероприятието и организиране на реда и спокойствието на участниците в него, предаде репортер на "Фокус". Ограничението се налага от 08:00ч. до 13:30ч.

Маратонът ще започне в 08:00 часа от парк " Розариум“. Трасето ще продължи по ул. "Стара планина“ на запад до пресичането и с ул. "Ал. С. Пушкин“ , след това на юг по ул. "Ал. С. Пушкин“ в източната лента на платното за движение до кръстовището с бул. "23-ти Пехотен Шипченски полк“ , оттам по бул. "23-ти Пехотен Шипченски полк“ в посока запад-изток, до Лъвовата чешма, след което се продължава по бул. "Княз Ал. Батенберг“ в посока запад-изток, като се достига до бензиностанция ОМВ. Там се прави обратен завой на бул. "Княз Ал. Батенберг“ и маратонът се движи в посока изток-запад по бул. "Княз Ал. Батенберг“. В часовете от 08:23 ч. до 9:32 ч. бул. "Княз Ал. Батенберг", от кръстовището с бул. "Розова долина" до кръстовището с бул. " Никола Петков" /Лидл/ в посока запад-изток и от кръстовището с бул. "Никола Петков" до бензиностанция ОМВ в посока запад-изток ще бъде  затворен за движение на МПС-та.

След кръстовището на бул. "Княз Ал. Батенберг“ с бул. "Никола Петков“ се движи в източната лента на булеварда, като се преминава по металния пешеходен мост пресичат Старата река и продължат на запад по велоалеята успоредна на ул. " Капрони“  и завиват надясно по ул. "Орешака“, като продължават по велоалеята за с. Енина, малко след стадион "Севтополис" се завива наляво и се преминава през северен парк до колодрума. Достига се до локален асфалтов път и по него се продължава до кръговото на изхода на град Казанлък в посока Габрово. На кръговото се завива надясно и маратонът продължава по велоалеята до източния вход на парк "Розариум“.