В Пловдив се проведе пресконференция за откриването на стадион "Христо Ботев“ с участието на Здравко Димитров, Илиян Филипов и Асен Караславов, предаде репортер на "Фокус". Брифингът бе в новата зала под "Трибуна Изток".

Празникът ще започне в 15,30 часа на 29 април с концерт на D2, "Обичайните заподозрени" на Стефан Вълдобрев" и ансамбъл "Тракия" пред стадиона. Водещ ще е Део. Вратите ще бъдат отворени в 17,15 часа.

"Това е важен ден за Пловдив, не само за жълтата общественост. Искам да благодаря на г-н Бойко Борисов, който осигури първото финансиране. Не беше никак лесно. Такова нещо не е правено в България от 40-50 години, а може и повече. Нека има повече успехи оттук нататък. Пловдив го заслужава, това е най-спортният град. Нека празникът не спира! Пожелавам успех и на клуба, и на националния отбор, който ще играе мачове тук. Всичко е перфектно", заяви кметът на Пловдив.

"Това е най-трудният ми обект. Все още има неща за довършване до мача с Левски. До края на годината съоръжението ще е изцяло завършено, гарантирам го", добави Филипов.

"Много е важно хората да започнат да влизат по-отрано", призова от своя страна директорът на ОД МВР Пловдив старши комисар Васил Костадинов.