Пловдивските общински съветници все пак ще разглеждат продажбата на терена под бившата баня "Русалка", предаде репортер на "Фокус".

Независимият съветник Георги Величков поиска отпадане на предложението заради неадекватно ниската цена. Според пазарна оценка от независим оценител към 10.11.2022. земята струва 205 260 лева. Колежката му от ДБ Добромира Костова припомни, че при обсъждането в постоянната комисия по устройство на територията е изискана справка за всички сделки с имота след 1989 година и цялата преписка относно подробния устройствен план, но са получили единствено самия ПУП. Изтъкна, че по тази причина съветниците не могат да вземат информирано решение. 

Против се обявиха и от неправителствената организация "Спаси Пловдив", от чието име бяха раздадени листовки на всеки съветник. 

Отпадането на точката от дневния ред не събра подкрепа от мнозинството в пловдивския общински съвет. При гласуването 18 бяха "за", 1 "против" и 19 "въздържал се", а при прегласуването се получи паритет между "за" и "въздържал се" от по 20 гласа. 

От дневния ред отпадна приемането на Програма за управление на отпадъците по предложение на Иван Вичков от ГЕРБ, но беше включено извънредното предложение за поемане на дълг до 3 730 000 лв. за реконструкция на Дондуковата градина. Средствата са част от договорения дългосрочен общински дълг  от Фонда за устойчиви градове в размер на 30 милиона. На практика това са половината пари от спрения проект за пробив при Водната палата.