close
ЗАРЕЖДАНЕ...
Всички
Благоевград
Бургас
Варна
Велико Търново
Видин
Враца
Габрово
Добрич
Кърджали
Кюстендил
Ловеч
Монтана
Пазарджик
Перник
Плевен
Пловдив
Разград
Русе
Силистра
Сливен
Смолян
София
Стара Загора
Търговище
Хасково
Шумен
Ямбол
Общински съвет – Ямбол гласува промяна на бюджета на Общината за ремонт и изпълнение на инфраструктурни обекти
17:47 / 29.09.2022
545
©
Общинските съветници в Ямбол приеха промяна на бюджета на Община Ямбол за текущ ремонт на ведомствен път към регионалното депо за управление на отпадъците и изпълнение на инфраструктурни обекти, сред които проектиране и изграждане на комбинирана асфалтова алея за пешеходно и велосипедно движение, проектиране и изграждане на спортни игрища за плажен волейбол и футбол, намиращи се в многофункционален парк за отдих и спорт "Опитно поле“, облагородяване на тревни площи и др.

В капиталовия списък на община Ямбол за 2022 година са включени обекти "Проектиране и изграждане на осветление на комбинирана асфалтова алея за пешеходно и велосипедно движение в ПИ 87374.532.3 и 87374.532.4“ на стойност 25 600 лв. и "Проектиране и изграждане на комбинирана асфалтова алея за пешеходно и велосипедно движение в ПИ 87374.5-32.3 и 87374.532.4“ на стойност 127 800 лева, с източници на финансиране изцяло от дарения. 

Общинските съветници решиха двата обекта да се обединят. Наименованието на обединения обект е "Проектиране и изграждане на комбинирана асфалтова алея за пешеходно и велосипедно движение в ПИ 87374.532.3 и 87374.532.4". Това налага да се актуализира капиталовия списък за 2022 година. 

За проектиране и изграждане на комбинирана асфалтова алея за пешеходно и велосипедно движение Община Ямбол е обявила обществена поръчка, но в указания срок не е постъпила нито една оферта. Поради повишение на цените на строителните материали, горивата, разходите за труд и механизация, които са обусловени от инфлационните процеси в страната, необходимите средства за строително-монтажните работи за изграждането на комбинираната асфалтова алея се оказват недостатъчни. Необходимо е първоначално предвидените средства да бъдат увеличени с 54 000 лева. Общата стойност на обекта ще бъде в размер на 207 400 лева.

От капиталовия списък на общината за 2022 година ще отпадне обект "Проектиране и изграждане на осветление на многофункционален парк за отдих и спорт "Опитно поле“ на стойност 40 000 лева и сумата ще бъде прехвърлена в капиталовия списък за обект "Проектиране и изграждане на спортни игрища за плажен волейбол и футбол, намиращи се в многофункционален парк за отдих и спорт "Опитно поле“. Стойността на обекта да бъде в размер на 100 000 лева.

Във връзка с изпълнение на Инвестиционната програма на община Ямбол, в която е заложено поетапно облагородяване на обществено достъпни пространства и осигуряване на повече занимания за активен отдих на населението, е проектиран благоустройствен обект, който включва изграждане на открити площадки за спорт и игра в двора на бившето Начално училище "Ради Ив. Колесов", намиращо се на ул. "Ж. Андреев“ № 112.

С проекта се предвижда обособяване на открити пространства за игра, фитнес и баскетбол. Проектираната детска площадка предвижда обособяване на 2 самостоятелни игрови зони, в които са заложени съоръжения с висока игрова стойност и други елементи от градското парково обзавеждане. Проектираното игрище с размери 17.00 х 13.00 м е предназначено за баскетбол 3 х 3 или стрийтбол. Непосредствено до игрището за баскетбол се предвижда монтиране на фитнес съоръжения.

Проектираните строително-монтажни работи излизат извън обхвата на инвестиционни проекти на открити площадки за игра и Общински съвет – Ямбол реши наименованието на обекта да се промени - "Благоустрояване и изграждане на открита площадка за игра, спортна площадка и фитнес на открито на ул. "Ж. Андреев“ № 112 / бившето НУ "Ради Ив. Колесов", гр. Ямбол, ПИ 87374.556.269", за да бъдат финансирани всички дейности.

В момента се извършва ремонт на ул. "Търговска" в граници с ул. "Срем" и ул. "Граф Игнатиев". След приключването му е предвидено облагородяване на тревните площи, което ще бъде извършено от ОП "Паркове и зони за отдих и спорт". Заявени са необходимите дръвчета и тревна смеска, които са подходящи за градска среда. За по-доброто прихващане и поддържане на зелените площи е необходимо изграждането на автоматизирана поливна система. Общинските съветници гласуваха то да бъде включено в разчета за финансиране на капиталовите разходи на община Ямбол за 2022 година.

На заседанието беше прието и предложение относно осигуряване на допълнителни средства на една паралелка V–ти клас с брой ученици под минималния – 12, една паралелка VI–ти клас с брой ученици под минималния – 11, една паралелка VII-ми клас с брой ученици под минималния – 12 и една паралелка IX-ти клас с брой ученици под минималния- 13, през учебната 2022/2023 година в СУ "Пиер дьо Кубертен“, както и предложение относно осигуряване на допълнителни средства на една паралелка VIII–ми клас с брой ученици под минималния – 11, през учебната 2022/2023 година в ПМГ "Атанас Радев“.

Съветниците приеха и План за устойчива градска мобилност и Програма за развитие на туризма и стратегия за опазване на културното наследство на Община Ямбол за периода 2021 – 2027 годинa и др.
Следете всички новини на агенция "Фокус" и чрез:
facebook
Google Новини
Всичко важно от ефира на радио "Фокус" слушайте и в нашите подкасти в:
Spotify
Google Podcasts
Soundcloud
Зареждане! Моля, изчакайте ...

ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
Световно първенство по футбол 2022 година
Преговори за съставяне на правителство 2022 г.
Войната в Украйна
Газова криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Виж още

Анкета
Ще успеят ли партиите да съставят правителство?
Не
Да
Не мога да преценя
Все ми е тая

Част от
НОВИНИ
ЗА НАС

За контакти:

тел.: 0882 801 801

focus@focus-news.net

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0885 39 39 42

sales@focus-news.net
©2000 - 2022 Медия груп 24 ООД. focus-news.net - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от focus-news.net, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в focus-news.net е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.