Ралица Герасимова участва в "Практическо обучение за млади културни мениджъри в рамките на нощ на галериите-Варна" като лектор без хонорар. Конфликт на интереси категорично няма. Това е официалната позиция на Община Варна, изпратен до "Фокус".

Припомняме, че по-рано публикувахме материал, в който се казва, че заместник-кмета по култура във Варна Ралица Герасимова ще участва в мероприятие в града под надслов "Практическо обучение за млади културни мениджъри в рамките на нощ на галериите-Варна".

То се провежда с финансовата подкрепа на фонд "Култура" на Община Варна. Сред имената на лекторите е и на зам.-кметът по културата Ралица Герасимова - творчески псевдоним на Ралица Константинова - културен антрополог, куратор и арт мениджър. Мястото на провеждане е културен център ReBonkers.

От 2019 година, когато Ралица Герасимова се премества във Варна, е директор на пространство ReBonkers и служи като председател на неправителственото сдружение Таляна. Това пише в нейната автобиография. Преди няколко седмици тя бе назначена за заместник-кмет по културата във Варна.

Проектът е одобрен преди тя да заеме поста на зам.-кмет по културата.

С целия материал можете да се запознаете тук.