Подадохме два сигнала до Софийска градска прокуратура, отнасящи се за бараките в курорта Златни пясъци. Това съобщи днес кметът на Варна Иван Портних, продължавайки сагата с павилионите в най-големия туристически комплекс по Северното Черноморие на България, съобщи репортер на "Фокус".

Сигналите се касаят до това, спазен ли е Закона, кой е съгласувал схемата за сергиите, спазена ли е процедурата и бездействала ли е РДНСК по сигналите на общината за поставянето на павилионите, стана ясно още от думите на кмета Портних.

Според него е непонятно мълчанието на редица браншови организации, като регионалните представителства във Варна на Камарата на архитектите в България и Съюза на архитектите в България по казуса с бараките. Явно адмирират тези грозни обекти в курорта, каза още кметът на морската столица.

Темата с павилионите в курорта Златни пясъци вече изглежда като индийски сериал. Припомняме, че тя бе отворена от кмета Портних, който съобщи, че общината не е давала разрешение за поставянето на сергиите, че са грозни и опасни за туристите в курорта. След това по нея се изказаха и от акционерното дружество, което притежава част от инфраструктурата. Така вече дни наред темата с павилионите циркулира по медиите, подклаждана и от Община Варна, и от "Златни пясъци" АД.