Община Варна организира АНТИСПИН кампания "Пазя себе си, пазя и теб“За 15-та поредна година дирекция "Превенции“ към Община Варна организира АНТИСПИН кампания "Пазя себе си, пазя и теб“. Инициативата е по повод Световния ден за борба със СПИН – 1 декември.ю

В рамките на кампанията ще се проведат дискусионни срещи, обучения на професионалисти по здравни грижи и студенти по медицина. Предвидени са и информационни кампании в 11 училища и 2 университета. Общо 80 участници ще се включат в различните инициативи. Сред тях са студенти, ученици от превантивните клубове, медицински специалисти и сътрудници от граждански организации.

Тази вечер от 18,30 часа в Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“ ще се състои среща на тема "ХИВ инфекцията – превенция сред различни целеви групи. Изследване. Професионален риск“.

На 1 декември от 11 часа до 14 часа, отново в Медицински университет – Варна ще се проведе кампания за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ.

На 7 и 8 декември в Младежкия дом ще бъдат организирани обучения за специалисти по теми за превенцията на ХИВ и СПИН.

Инициативи ще бъдат отразявани онлайн чрез профилите на дирекция "Превенции“ в https://www.facebook.com/prevencii и https://www.instagram.com/prevencii/.

В youtube.bg канала p2prevention могат да се видят специално подготвени обучителни видеа от доброволците на Градски превантивен клуб.