Нов колективен трудов договор в сферата на образованието бе официално подписан днес от кмета на Варна Иван Портних, Галина Димитрова - председател на Регионален синдикат "Образование“ към КТ "Подкрепа“, Иванка Димитрова - председател на Независимия учителски синдикат към КНСБ, Свежина Димитрова - председател на Сдружението на директорите в средното образование, Веселин Рашев - председател на Синдиката на българските учители - Варна, и Светлан Илиев - областен председател на Съюза работодателите в системата на народната просвета, предаде кореспондент на "Фокус".

"Искам да изразя нашата благодарност за всичко, което се прави за образованието в последните години във Варна. Това е поредният колективен договор, който увеличава придобитото досега. Варна е пример за социална ангажираност в цялата страната", каза Веселин Рашев. По думите му документът надгражда националния колективен трудов договор по отношение на средствата за квалификация и обучения, за представително облекло и отпуски. Поздравление отправи и Свежина Димитрова от името на работодателските организации.

Кметът Иван Портних благодари на социалните партньори за активното сътрудничество. "Винаги сме уважавали работата на учителите, в днешните времена на изпитания е важно те да бъдат подкрепяни още по-активно. Убеден съм, че когато заедно гледаме в една посока, можем да постигнем още по- добри резултати", заяви кметът Иван Портних.