За всички инфраструктурни обекти, които се изпълняват в настоящия управленски мандат, е направен график на изпълнение. Ще направим всичко възможно да ги завършим - заяви пред журналисти заместник-кметът по строителство Пламен Райчев, предаде репортер на "Фокус".

До края на юни трябва да бъдат съборени сградите, които пречат на разширението на "Даме Груев". Самата процедура се провежда от кмета на район "Южен" Костадин Язов.

"90 дни е срокът на изпълнение, който остава за "Даме Груев". Не виждам проблем улицата да бъде завършена, ако има сериозна работа на обекта. Ако няма – изпадаме в неизпълнение и санкции. Няма да позволим на строителите да нарушат нашите графици, с риск дори да прекратим договорите – това съм го казал и на кмета" - подчерта Райчев. 

Кметът Здравко Димитров уточни, че освен инфраструктурните обекти, в града се изпълняват и много други, сред които е проектът "По крепостните стени на Филипопол". "Нека не забравяме културното наследство на град Пловдив. Небет тепе ми е черешката" - коментира градоначалникът.