Община Ловеч успешно се представи в престижното 39-то Международно туристическо изложение "Ваканция и СПА“ (14-17 февруари 2023 г.) в Интер Експо Център - София. През последните близо 40 години събитието се превърна в символ на традиция и устойчивост в туризма в България. То се проведе под егидата на Министерството на туризма, съобщиха от Общината.

По време на изложението Община Ловеч представи своя туристически потенциал като природните забележителности и местата за разходка и отдих в дестинация община Ловеч. Презентираха се и туристическите обекти, включително и новия маршрут "Старите къщи на Вароша разказват за сподвижниците и делото на Васил Левски“. Представен бе и настолният календар на Община Ловеч за 2023 г., посведен на 150 години от гибелта на Васил Левски с картини от фонда на Художествена галерия "Проф. Теофан Сокеров“.

В годината на отбелязването на кръглата годишнина от гибелта на Васил Левски в Интернет пространството се разпространява и дигиталната визуализация на туристическия маршрут "Старите къщи на Вароша разказват…“ Специално за изложението бяха подготвени нови рекламни брошури "10 причини да посетите Ловеч“ на български и английски език.

Събитието е водещо и ключово за туристическата индустрия в България. Тук се събира целият туристически пазар, разширява се мрежата от партньори и клиенти във всички сектори на туристическия бранш и се постига позитивен имидж на дестинация община Ловеч.

Над 250 изложители от 15 държави се събраха на форума.