Община Кюстендил спечели проект "Въвеждане на мерки за енергийна ефективност във физкултурен салон - ОУ "Св. Паисий Хилендарски". Това съобщи на пресконференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. Проектът ще бъде финансиран по годишна програма за поддържане, ремонт, реконструкция, цялостно обновяване или създаване на нови спортни обекти и/или спортни съоръжения в държавните и общинските училища, Модул 2 "Ремонт на съществуващи физкултурни салони“, Дейност 1 "Цялостен ремонт на физкултурен салон“.

По проекта ще бъде ремонтирана сградата на физкултурния салон в ОУ "Св. Паисий Хилендарски“ –Кюстендил. Броят ученици в редовна форма на обучение за учебната 2021/2022 година, които посещават единственото спортно закрито помещение, ползващо се от ОУ "Св. Паисий Хилендарски“ е 874 ученици.

Към настоящия момент, физкултурния салон не отговаря на изискванията на Наредба № 24 от 10 септември 2020 г. за физическата среда и информационното и библиотечното осигуряване на детските градини, училищата и центровете за подкрепа за личностно развитие, издадена от министъра на образованието и науката и министъра на здравеопазването обн. в ДВ. бр.84 от 29.09.2020 г. Общата стойност на проекта е 214 708, 01 лв. с ДДС.

Предстои да бъдат изпулени мерки за енергийна ефективност — поставяне на външна топлоизолация, топлоизолация на покрив и подмяна на дограма; ремонт на покрив – демонтаж на стара покривна хидроизолация и доставка и полагане на хидроизолация; подмяна на ОВК и ВИК инсталации; подмяна на осветителна инсталация; доставка и монтаж на вътрешни врати; довършителни работи – таван, стени, под.

Венцеслав ИЛЧЕВ