Отправена е покана към гражданите за участие в обществено обсъждане на предложение за поемане на дългосрочен дълг за финансиране на прединвестиционно проучване на "Индустриален парк Добрич", предаде репортер на "Фокус". Обсъждането ще се проведе на 23 юни - петък,  от 16:00 часа в Община град Добрич - Голяма заседателна зала.

Община град Добрич очаква също мнения, препоръки и предложения в деловодството на администрацията, на електронен адрес: priemna@dobrich.bg, или на телефон 058/600 416 и 058/600 001, вътрешен 258, до 17:00 часа на 04.07.2023 г.

Финансовите средства са необходими за определяне на инвестиционно намерение, необходимо за кандидатстване на "Индустриален парк Добрич“ ЕООД за финансиране по процедура чрез подбор на предложения за изпълнение на инвестиции от крайни получатели по "Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии и за привличане на инвестиции ("AttractInvestBG“)“ от Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

Максималният размер на дълга е до 530 000 лева. Според условията окончателното погасяване е до 6 години, от датата на подписване на договора за кредит с възможност за предсрочно погасяване изцяло или на части, без такса за предсрочно погасяване. Гратисният период за главницата е до 3 години от датата на подписване на договора за кредит. След изтичане на гратисния период – на равни месечни вноски. Максималният лихвен процент – шестмесечен EURIBOR плюс максимална надбавка от 4.083 %.

За постъпилите становища и предложения от публичното обсъждане ще бъде съставен протокол, който ще бъде публикуван на интернет страницата на Община град Добрич и ще се приложи към предложението за поемане на дългосрочен дълг при внасянето му за разглеждане от Общински съвет.

Подробности по темата на сайта на Община град Добрич - тук.

Жулиета НИКОЛОВА