"Къде ни са пейките? Защо не са обезопасени шадраваните? Къде да събера трите си деца, които са на различна възраст, за да ги наблюдавам?" - това са част от въпросите, с които граждани засипаха кмета Здравко Димитров, кмета на район "Централен" Георги Стаменов и останалите представители на градската администрация при инспекцията на пл. "Житен пазар". Рехабилитацията и реконструкцията на пространството е част от проекта "Обновяване на градската среда в Пловдив 2020-2023 година" и стартира в края на април миналата година, предаде репортер на "Фокус".

Облагородяването на територията около пл. "Житен пазар" и самият площад струва 982 000 лева с ДДС. Изпълнението на дейностите е пред финал и съвсем скоро се очаква обектът да бъде приключен. 

От пространството са отстранени опасните дървета и са подменени старите изпочупени площи. Настилката е съвременна и модерна, а на някои места са сложени дървени лежанки. Площадното пространство няма да има ограда, но след време, когато живият плет порасне, може да се приеме като ограда. 

Единственият пропуск е обновяването на писоарите, които не са обновени и са в предишния си неугледен вид, но около тях също ще има озеленяване. Кметът Здравко Димитров заяви, че тоалетната ще бъде реновирана с общински средства.