Разговорите между НКЖИ и община Пловдив относно Бетонния мост са на приключване, съобщи за "Фокус" ръководителят на проекта за модернизация на жп ареал Пловдив инж. Иван Бакалски.

"Имаме добри отношения с общината. След подобряването на проекта се надяваме да бъде издадено разрешението за строеж, за да започнем да работим. Съобразяваме се със срока за пускането на пробива "Модър-Царевец" - коментира инж. Бакалски.

По думите му, се очаква в края на януари или началото на февруари да се пристъпи към затваряне на Бетонния мост за реконструкция. Днес обаче стана ясно, че автомобилният подлез под софийската жп линия най-вероятно ще е готов през месец април.

Ако се спази уговорката между НКЖИ и община Пловдив, това означава, че ремонтът на Бетонния мост ще започне напролет. Подробностите ще бъдат коментирани на следващата среща. Тогава се очаква да бъде представено и становището на КИИП, поискано от предишния заместник-кмет по строителство Пламен Райчев.

Проектът на новото съоръжение предвижда гредова конструкция без колони по средата. Ще се укрепят страничните колони и насипът, за да се направи нормална рампа откъм "Македония".