Кметът Здравко Димитров проведе работна среща за пробива на Централна гара заедно със заместник-министъра на транспорта Красимир Папукчийски, представителя на Национална компания железопътна инфраструктура инж. Иван Бакалски, областния управител  Ангел Стоев, заместник-кмета Пламен Райчев  и представители на фирмата изпълнител "Трейс Груп Холд" АД.

На място те обсъждаха линейния график на работата, където кметът каза: "Както обещах в края на месец септември, пътното съоръжение Бетонен мост няма да бъде премахнато, а реновирано в частта над линиите. През това време движението по бул. "Христо Ботев" трябва да се пусне и ул. "Даме Груев" да бъде завършена". По думите му тогава трябва да са завършени и бул. "Хаджи Димитър" и работата по "Модър –Царевец".

Кметът потвърди и обещанието си към пловдивчани, че няма да бъде допусната работа по Бетонния мост преди завършването на тези важни обекти. Ще се създаде и временна организация на движението, която да отклонява пътния трафик от бул. "Македония" по обходни маршрути.

Следващата седмица кметът ще направи пореден оглед и на другите важни инфраструктурни проекти – Брезовско шосе, бул. "Дунав" и Голямоконарско шосе.