Нова транспортна драма се задава от понеделник в Пловдив заради възстановяването на движението на влаковете от централна гара до гара "Филипово". Това означава, че бариерите на прелезите по бул. "Копривщица" ще се спускат пред колите, за да преминат влаковете, предава Plovdiv24.bg.

Бариерите стояха вдигнати близо година и автомобилите преминаваха безпрепятствено от и към район "Западен". От 17 юни обаче се възобновява движението на влаковете в гара Пловдив по челните коловози и така се възстановява железопътната връзка между централна гара и гара "Филипово".

Хубавата новина е, че пътниците няма да бъдат трансбордирани с автобуси между двете гари. Влаковете от/за София ще пристигат на централна гара, след което ще отиват към гара "Филипово" по направление Бургас/Варна. Времепътуването ще бъде намалено средно с 15 минути, изчисляват от НКЖИ.

Проверката за готовността за пускане на влаковете по готовите челни коловози е пред финал. Маршрутно-релейната централизация с компютърно управление е въведена и са извършени пробите на системата за влизане и излизане от централна гара и бариерите на прелезите по бул. "Копривщица". На 15 юни ще бъде подадено напрежение в контактна мрежа по направление Пловдив -Филипово – Скутаре към Стара Загора и в посока гара Тодор Каблешков.