Работна среща проведоха областният управител на Велико Търново инж. Георги Гугучков и изпълнителния директор на Агенцията по вписвания Даниела Митева. На разговора присъстваха и директорът на Регионалната дирекция "Служба по вписванията“ в старата столица Петър Суков, както и служители от ведомството в града, съобщават за "Фокус“ от Областна администрация.

Даниела Митева потърси съдействие от губернатора по дългогодишен проблем, който касае сградния фонд на Регионалната служба. Тя информира, че мястото за архива е изчерпано, а в сградата се помещават общо шест институции, което затруднява обслужването на гражданите.

Инж. Георги Гугучков увери, че е запознат със ситуацията. Уточни и, че към момента в града няма предоставени за управление сгради и помещения държавна собственост, които да удовлетворяват изискванията за нормален работен процес на Регионалната дирекция и да са достъпни за хора с увреждания. Въпреки това, той се ангажира да направи справка дали има къде да се премести Регионалната служба. За град Горна Оряховица проблемът със сградния фонд предстои да се реши. Там е започнала процедура по предоставянето на четири помещения за нуждите на ведомството.

На разговора беше отчетено и много добро взаимодействие и координация между Областна администрация Велико Търново и Регионална дирекция "Служба по вписванията“ относно издаването на актове за собственост.