Община Пловдив обяви обществена поръчка за доставка, монтаж и гаранционна поддръжка на екологосъобразни уреди по фаза 2 на проекта "Мерки за подобряване на качеството на атмосферния въздух чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битово отопление. Поръчката е по четири обособени позиции и е с обща прогнозна стойност 28 876 845,00 лева без ДДС, предава "Фокус".

Обособена позиция 1 е за близо 9000 броя климатика с мощност 9000 BTU, 12000 BTU, 18000 BTU и 24000 BTU. По втората обособена позиция ще се доставят топловъздушни камини на пелети, камини на пелети с водна риза и пелетни котли. Третата обособена позиция е за термопомпи въздух-вода и вентилаторни конвектори, а четвъртата - за стоманени панелни радиатори.

Обществената поръчка е минала предварителна проверка в Комисията за защита на конкуренцията и вече е активна. Възложител е заместник-кметът по екология от предходния мандат Анести Тимчев, съгласно заповед на кмета на община Пловдив от 17 октомври 2023 г. Със заповед на новия кмет отговорникът за поръчката ще бъде променен, като това няма да доведе до спиране на процедурата, коментираха от градската администрация.

Крайният срок за получаване на оферти или на заявления за участие изтича в полунощ на 4 декември.