"Неописуема трагедия. Не мога да си представя какво трябва да се е случило, за да посегне едно 13-годишно дете на живота си". Това каза началникът на РУО - Пловдив Антоанета Пакова за "Фокус" по повод смъртта на шестокласник от пловдивското училище "Душо Хаджидеков".

Учениците били втора смяна на училище. След първия час Кристиян казал на учителката, че отива до вкъщи да си вземе нещо, което забравил. Детето е тръгнало и не се е върнало. Намерила го майка му. На място са пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ, които не са констатирали данни за насилие. 

Районна прокуратура образува досъдебно производство за установяване на причините за смъртта на малолетно лице. На 9 май 2023 г. към 15,30 часа е бил подаден сигнал на телефон 112 за настъпила смърт на дете в жилището му в Пловдив. 

По досъдебното производство се извършват действия по разследването – назначена е съдебно-медицинска експертиза с цел установяване причините за смъртта и други. Досъдебното производство е образувано по чл. 127 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Представители на Агенцията за закрила на детето провеждат беседи с директора и учителите от "Душо Хаджидеков". Със съучениците на починалото момче ще работят психолози.