На официална церемония в Първа аудитория на МУ-Варна, проведена на 27 ноември, бяха наградени победителите в зимния турнир "Купа на Ректора“ 2023. Тази година най-мащабният спортен форум на Университета се проведе от 7 до 28 октомври. В него участваха повече от 400 български и чуждестранни студенти, които се състезаваха за призовите места в 16 спортни дисциплини – футбол, табла, шах, волейбол, фитнес, крос, боулинг, народна топка, тенис, билярд, джаги, дартс, багминтон, баскетбол, тенис на маса и плуване.

На тържествената церемония по награждаването, шампионите в различните дисциплини получиха своите медали, купи и индивидуални отличия. Те им бяха връчени от преподавателите от Катедрата по физическо възпитание и спорт. Благодарствено писмо от Студентски съвет към МУ-Варна към екипа на Катедрата прие нейният ръководител доц. Жулиета Виденова. Гости на тържеството бяха представители на академичното ръководство и академичния съвет.

По традиция за участниците в турнира и гостите на събитието бе подготвена музикално-артистична програма. Турнирът "Купа на Ректора“ се организира от Студентски съвет към МУ-Варна и спортната катедра в Университета.