Над 250 деца от Варна и региона се включиха в състезанието “Ученическа олимпиада“. Спортното събитие се проведе за четвърта поредна година на стадион “Младост". Организатори са лекоатлетически клуб “Тангра“ и Община Варна.

Регламентът на Олимпиадата е базиран на олимпийските принципи, които възпитават  любов към спорта от най-ранна детска възраст и насърчава активно участие в различни спортни дисциплини. По време на събитието, специално отличие получи Професионална гимназия по електротехника, която се открои с най-голям брой участници в надпреварата. Всички ученици, които се състезаваха, бяха наградени с грамоти и медали.

Паралелно се проведе и друго спортно събитие за подрастващи. 80 деца от 12 специализирани клуба участваха и в Международната регата – Варна. Състезателите доказаха отлични ветроходни умения при променливи метеорологични условия, като в някой от етапите на регатата времето бе изключително предизвикателство.

По същото време, за поредна година, други 250 деца от Варна, Добрич и Велико Търново пък се съревноваваха в лекоатлетическия турнир "Атлетиката търси таланти" на стадион "Младост". Най-малките участници се надбягваха по специално трасе с препятствия. По-големите премериха сили в дисциплините бягане на 60 метра и скок дължина. Най-големите се състезаваха на 60 метра бягане и на 60 метра бягане с препятствия. Организатори на инициативата са Спортен клуб по лека атлетика “Супер спорт – Варна“ и Община Варна.