Над 120 новозасадени дръвчета ще растат в парк "Митрополит Методий Кусев“ - Аязмото, като част от инициативата "Гората на хорАта“, предаде репортер на "Фокус". Тази мисия с продължение, както и цялостната организация по осъществяването ѝ, са на старозагорския Фолклорен ансамбъл "Нашенци“. Акцията по залесяване бе прегърната от съмишленици и резултатът е налице, споделят организаторите. Дръвчетата – атласки и хималайски кедър, червен дъб и смърч бяха закупени с дарения, събрани от участниците в залесяването.

Събитието е второто по рода си, след като през пролетта изпълнителите от ФА "Нашенци“ посадиха 60 млади фиданки отново в емблематичния за старозагорци парк.

Този път, обаче, в каузата "Гората на хорАта“ се включиха и представители на други старозагорски танцови състави. Сред тях бяха децата от Фолклорен ансамбъл "Загорче“, Танцов клуб "Веселие“ и Фолклорна танцова школа "Орисия“.

Помощник в това начинание бяха и екипи на "Зелени Балкани“ и Община Стара Загора, благодарение на чиито консултации бе подбрано мястото и видовото разнообразие на посадените растения.

"Радваме се, че нашата инициатива "Гората на хорАта“ бе приета така радушно от нашите колеги и че можем заедно да направим нещо добро за старозагорци“ каза Недко Иванов, главен художествен ръководител на ФА "Нашенци“.

Организаторите обещават това да е само началото на дългогодишна инициатива, която да се превърне в традиция и да обединява представители на различни фолклорни танцови групи от Стара Загора.