Над 100 участници ще стъпят на сцената на "Цветовете на джаза" в Стара Загора. Акцент в тазгодишното издание е старозагорското присъствие сред изпълнителите. Това съобщи зам.-кметът на Община Стара Загора с ресор "Култура и туризъм“ Милена Желева, предаде реортер на "Фокус". Тя обяви официалната програма на фестивала и представи част от участниците в нея.

"На първо място искам да представя ръководителя на Общинския духов оркестър Виктор Крумов, който до голяма степен стои и зад идеята на "Цветовете на джаза“. Тук е и програмният директор на Jazz FM радио Светослав Николов, които са партньори на фестивала. Сред нас са и директорът на НУМСИ "Христина Морфова“ Красимир Къшев, заедно с  Павел Цонев, водещ преподавател по поп и джаз пеене, които ще участват с концерт през предпоследния ден на Младежката джаз сцена, както и Лиляна Дойчева, главен художествен ръководител на Вокална студия "Траяна глас“, също част от Младежката сцена“, обяви Милена Желева. "Всички те дадоха много от себе си, за да бъде тази програма много наситена, пъстра и да привлечем още повече любители на джаз музиката в Стара Загора“, допълни зам.-кметът.

Броят на участниците, които ще стъпят на сцената на тазгодишното издание на Jazzфеста е над 100 души. Сред тях преобладава старозагорското участие и не малко изпълнители ще се върнат към родния град на липите, за да подарят на публиката джаз вълнения и още нещо. Традиционно, входът е свободен.

"Цветовете на джаза“ очаква своите любители от 10 до 14 юни, а мястото отново е Античен форумен комплекс "Августа Таряна“. При неблагоприятни метеорологични условия, на 10 и 11 юни, фестивалът ще се проведе в Държавна опера – Стара Загора.