Има привлечен обвиняем. Това каза на брифинг наблюдаващият прокурор Димитър Молев по случая с намерената мъртва млада жена в Раковски, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

"Има привлечен обвиняем. Обвинен е за убийство по член 115 от Наказателния кодекс. Лицето е задържано за 72 часа, в които Прокуратурата, след като се запознае със събраните днес доказателства, ще прецени дали да внесе мярка "Задържане под стража“, заяви наблюдаващият прокурор.

Молев обясни, че в момента тече разследване, което ще даде информация за това как се е стигнало до убийството.

"На 25.11, в късния следобед, е подаден сигнал в село Пъдарско, че е изчезнала млада жена, която е отивала на работа, но така и не е стигнала до там. Започнала е усилена работа от полицейски екипи. Работа, която е свързана с разследване на различни версии, включително и такава за извършване на тежко умишлено престъпление. За съжаление, тази версия се потвърди. След извършване на редица оперативно-издирвателни мероприятия, впоследствие процесуално-следствени действия, жената беше намерена. Оказа се, че се късае действително за убийство. Към момента това, което мога да кажа, че са извършени необходимите следствени действия, късаещи огледи, претърсвания и изземвания. Иззети са различни веществени доказателства. Дали те късаят предмета на изследване към този етап не можем да ви кажем, защото те ще бъдат изследвани", каза той.

Наблюдаващият прокурор каза още, че най-вероятно убийството е станало заради ревност. Задържаният и убитата жена са били съпрузи. Молев обясни, че има съдействие от страна на задържания, а разследването ще продължи.