Прокуратурата ще поиска най-тежката мярка за неотклонение “Задържане под стража“ за обвинения бивш съпруг на убитата млада жена от Пъдарско. Мярката ще бъде внесена в Окръжния съд в Пловдив в сряда. Това съобщи за Агенция "Фокус“ наблюдаващият прокурор Димитър Молев.

Убийство от ревност е основната версия, по която работи прокуратурата в Пловдив. Все още се анализират събраните доказателства по делото, като засега обвинението е работно, по чл. 115 от НК, за убийство. Според НК, това престъпление се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Засега няма събрани достатъчно доказателства, за да се преквалифицира обвинението в чл. 116 за убийство, извършено по особено жесток начин. Няма и данни по делото обвиняемият да е имал съучастник. Но се работи и в тази посока. От прокуратурата все още не посочват механизма на убийството и предметът, с който е извършено то. Не коментират и детайли по откритите доказателства.

Прокурор Молев каза още, че двете деца на убитата жена са били гледани от родителите на обвиняемия от момента, в който тя е напуснала семейното жилище и започнала да живее другаде. И в момента децата са при родителите на бившия и.

Сигналът за изчезването на 29-годишната Фанка са подали родителите и, след като тя не се прибрала от работа в петък. Работела на 10 км от селото в индустриалната зона на село Стряма. Тръгнала в 5 сутринта и така и не стигнала до работата си, разказа директорът на ОДМВР - Пловдив комисар Васил Костадинов.

При издирването бил забелязан микробуса и, странично спрял по пътя, по който тя минава обикновено. По-късно е била открита и дамската ѝ чанта, хвърлена в кладенец, разказаха запознати.

Едва вчера разследващите откриха и тялото на жената в изоставена барака в селото. Тогава се потвърдили и най-страшните им предположения, че младата жена е била убита. В началото Александър не казвал нищо пред следователите. Но на по-късен етап започнал да съдейства на разследващите като прави самопризнания.

Фанка и Александър били разделени от една година. В селото се говори, че тя е избягала от съпруга си заради ревността му и честите скандали и заплахи от негова страна.

Въпреки това делото е още в много ранен етап, изяснено е частично, заявиха от прокуратурата.