В събота, 6 януари, в Ямбол ще се проведе традиционният ритуал по повод Богоявление, който ще започне в 11:00 часа с тържествен водосвет за успехите на Българската армия и нейните бойни знамена пред храм "Свети Николай Чудотворец". На церемонията ще присъстват представителни части от гарнизон Ямбол, официални лица и граждани.

Литийно шествие ще потегли от храма в 11:20 часа и ще се отправи към моста в Градския парк, намиращ се до Минералната баня.

В 11:30 часа от моста ритуално ще бъде хвърлен Светия Кръст във водите на река Тунджа. Мъжът, който го извади, ще получи благословия за здраве от свещениците и награда от кмета на община Ямбол Валентин Ревански.

Във връзка с желанието на Община Ямбол по време на ритуала мостът да бъде отворен за всички граждани, отново беше проведен разговор с представители на Областна дирекция на МВР – Ямбол. Според тях, поради мерки за безопасност и с цел да не се струпват много хора на моста, съоръжението трябва да остане затворено по време на хвърлянето на Светия кръст, за да бъдат избегнати инциденти. Веднага след като бъде изваден кръстът, мостът ще бъде отворен.