17 смелчаци се хвърлиха в ледените води на Черно море край ваканционно селище "Албена“, за да извадят кръста по случай големия християнски празник Богоявление. Това съобщи Станислав Стилянов от пресцентъра на курортния комплекс. Пръв сред смелчаците е бил Венцислав Иванов от Добрич. Веднага след като е получил благословия от йеромонах Филип Кирилов от храм "Свето Успение Богородично“ в с. Оброчище, той е пожелал на събралите се миряни здраве и благополучие през новата 2023 година, както и повече късмет, какъвто е имал той днес. З

За първи път през тази година два допълнителни кръста са хвърлени в морето и извадени от Калоян Коев от Добрич и Пламен Атанасов от с. Оброчище. "Това е изцяло моя инициатива, с която искам на Богоявление да отдадем почит към триединството на Бог – Отец, Син и Светия Дух“, споделя йеромонах Филип.

Проявата е организирана от църковното настоятелство на храм "Св. Успение Богородично“ в с. Оброчище, съвместно с "Албена“ АД и "Албена Автотранс“ АД. По-рано в църквата са отслужени празнична Света литургия и Велик водосвет.