41-годишният мъж, убил съпругата си в Перник, отрича да е извършил криминалното деяние. Това каза прокурорът Албена Стоилова на брифинг, предаде репортер на "Фокус". 

"Сигналът е подаден в 4:27 вчера сутринта. Отивайки патрул на мястото, констатира, че има извършено тежко криминалео престъпление. Беше ми докладвано за ситуацията. Сформираха се екипи за работа. Отцепи се един голям периметър за работа“, каза директорът на ОДМВР-Перник старши комисар Павел Млеканов.

Директорът на ОДМВР-Перник обясни, че престъплението е извършено умишлено.

"Самата специфика на случая показваше, че е извършено криминално престъпление, в което има умисъл. Дали това е под състояние на афект, или не – това е отделен въпрос", каза още той.

Жертвата е подала сигнал за насилие в края на миналата година. Имала е издадена забрана мъжа й да доближава жилището, където е живяла, заяви прокурор Албена Стоилова. 

"Има един подаден сигнал в края на месец декември за конфликт в семейството. На жертвата е била предоставена защита от домашно насилие. На нейния съпруг е била издадена забрана да доближава жилището, което тя обитава, на повече от 50 метра за срок от 10 месеца, а също му е била наложена глоба", каза тя.

Обвиняемият не е дал самопризнание. Той завил пред близките си, че не е извършил престъплението. Очакват се резултатите от аутопсията.