АПИ предостави информация, касаеща ремонта на Околовръстния път и отсечка между пътен възел "Скобелева майка“ и кръстовището за Садово, в отговор на отправено запитване от Plovdiv24.bg. Според предварителния анонс на АПИ от 9 август Околовръстното трябваше да е готово на 30 септември, а другата отсечка - на 15 септември.

Ето какво съдържа тази информация:

Ремонтът на Околовръстния път на Пловдив / път II-86/ в участъка между "Пещерско шосе“ и "Пазарджишко шосе“ се предвижда да завърши до средата на октомври. Асфалтовите дейности са приключили. Предстои да се положи хоризонталната маркировка и да се монтират ограничителните системи /мантинели/. До цялостното завършване на обекта преминаването по отсечката ще бъде ограничено и трафикът ще се пренасочва през град Пловдив. Ремонтът на участъка между "Пещерско“ и "Коматевско шосе“ завърши в началото на август т. г.

Асфалтовите работи в 11-километровата отсечка от път I-8 Пловдив – Свиленград между пътен възел "Скобелева майка“ в Пловдив и кръстовището за Садово също са приключили. Предстои да се положи маркировката и да се поставят нови мантинели. До завършването на цялостния ремонт движението в участъка ще бъде ограничено. Трафикът преминава по два обходни маршрута:

- За автомобили до 12 тона: Пловдив – АМ "Тракия“ – Плодовитово – Поповица – Садово или Пловдив – Ягодово – Катуница – Караджово – Садово.

- За МПС над 12 тона: Пловдив – АМ "Тракия“ – Плодовитово – Поповица – Садово.

Агенция "Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но предприеманите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечките.