Млади дарования организират благотворителен концерт "Дъга от Надежда" за Центъра за деца с увреждания (аутизъм) "Живот по дъгата" във Варна. Той ще се проведе на 6 април от 18:00 часа в Народно читалище "Отец Паисий - 1934 г.", на ул. "Братя Бъкстон" 12 а.

Музиката има различни нюанси на вдъхновението. Това изкуство има магията да създава усмивки, любов и загриженост, както и да сплотява хората. Каня ви на 06.04.23 от 18:00 на един пъстър музикален благотворителен концерт за събиране на средства за център за рехабилитация на деца с увреждания в аутистичния спектър ЦСРИДУ "Живот по дъгата". Ще станете свидетели на изпълненията на блестящи млади таланти, които ще ви завладеят с музиката си, съобщава организаторът Боян Йорданов - BOYANSKI.

Центърът, за който се набират средства на благотворителния концерт, е изграден, оборудван и обзаведен само с доброволни вноски и дарения. Разполага с 7 терапевтични кабинети: богато оборудвана сензорна стая, зала по релационна психомоторика, кабинет на логопеда, на специалния педагог за индивидуална работа, зала с интерактивна дъска за групова работа, зала за арт и музикотерапия, както и зала за работа с родители. Услугите се ползват от 25 деца на възраст от 5 до 18 години, при капацитет 20 деца. Асоциация "Да съхраним жената“ е доставчик на тази почасова социална услуга по договор с Община Варна. Предстои разширяване и реформирането му в дневен център. Това е свързано с оборудване на още 5 специализирани зали: музикотерапевтично пространство, мека стая, зала за ерготерапия и занаятчийска работилница, както и спално помещение. Най-голяма е потребността от средства за хидротерапия /работа в басейн/ и хипотерапия /конна езда/, за организиране на изнесени дейности, за учебни екскурзии, за терапевтичен лагер през ваканциите.

100% от сумата, събрана от вход, е за благотворителната кауза. На място ще има и кутии за дарение. Във фоайето на читалище "Отец Паисий" ще има благотворителен базар с изделия, изработени от децата от центъра "Живот под дъгата", съобщава още организаторът на мероприятието. Дарителска сметка: Банка ДСК, IBAN: BG82STSA93000005872546, BIC: STSABGSF, получател: Асоциация "Да съхраним жената“- Варна.

Участници в концерта са: Боян Йорданов - BOYANSKI - Организатор, водещ и музикален изпълнител, Велизар Атанасов - китарист и преподавател в V ЕГ "Йоан Екзарх", Connection Crew - Хип Хоп танцов състав, Талантите на V ЕГ "Йоан Екзарх", Ева Златкова, Вероника Маркович, Мирела Драгиева. Дебора Димитрова, Христина Трифонова, Виктория Червенкова, Мария Хикова, Група "Pumpkings" (Йоана Филева, Радослав Георгиев, Александър Стоев и Иван Славов). Събитието е организирано с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".