Млад мъж иска да зарадва момче в нужда, като му подари костюма от абитуриентския си бал, научи единствено "Фокус". Това е Ивайло Генчев, който се дипломира миналата година, а сега е студент "Дигитални медии и ПР" в Икономическия университет във Варна.

Инициативата, достойна за подражание, е публикувана в профила му във Facebook.

Точно преди една година си купих така мечтания костюм за бала, пише той. Толкова много се вълнувах. Знам, че за много младежи този специален момент е една мечта. Поради тази причина сега искам да го подаря на момче, на което осъществяването на тази мечта е непосилна задача. Желая той да изпита същото това вълнение, което всички други абитуриенти преживяват, носейки своите така мечтани костюми, допълва още младия мъж.

Костюмът е син. Към него има бяла риза, червена вратовръзка и т.н. Висок съм 175 см, 60 кг и на снимките ми е точен. Предполагам няма да е проблем да стане на друг младеж, малко по-висок от мен. Костюмът е много удобен. Изработен е от качествена и хубава материя. Заедно с него има комплект обувки (44 номер) и колан, обяснява още Ивайло Генчев.

За много момчета притежаването на костюма от абитуриентския бал има сантиментална стойност. Аз избирам, да не го гледам прибран прилежно в гардероба, а да го видя върху момче, което ще изглежда готино с него. Желая да видя, че костюма ми ще направи някого щастлив, заявява още младият мъж. Той е публикувал и снимки. Отзивите под публикацията му доказват, че вече е човек с главно Ч - много и само положителни са те. Подкрепят го негови роднини, близки и далечни приятели - мъже и жени на различни възрасти.

Добродетелният младеж желае информацията за неговата инициатива да достигне до повече хора, които биха се възползвали от това, да отидат на бала, облечени с модерен тоалет.

Ивайло е възпитаник на Варненската търговска гимназия "Г.С. Раковски". Освен ПР, другата му мечта е криминалистиката. Неговата инициатива е достойна за следване и от други млади хора и във Варна, и в други населени места в България. Нека му пожелаем да зарадва сърцето си, виждайки как лелеяният през миналата година костюм, сега ще радва друго момче. Да му пожелаем и да изпълни мечтата си - независимо дали ще стане бъдещия Дейвид Огилви (светило в маркетинга и рекламата) или един инспектор Стрезов на 21-ви век (героят от култовата криминална поредица в списание "Космос").