Направено е разпределение на класовете от ОУ "Душо Хаджидеков", чийто покрив изгоря при пожар вчера, съобщиха от Община Пловдив. Девет паралелки 3, 4 и 5 клас остават в тяхната сграда на ул. "Антон Папазов" №19, осем паралелки 6 и 7 клас – ще отидат в СУ "Климент Охридски". Децата от 1 и 2 клас са изведени в отделна сграда. Така на 15 септември ще започне нормален учебен процес, съобщи кметът Здравко Димитров, предаде репортер на "Фокус".

До 7 септември трябва да се изработи количествено-стойностна сметка за възстановяването на изгорелия покрив. Огънят не е нанесъл щети в сградата, тъй като има плоча и се е получил теч при гасенето само в учителската стая и в едно друго помещение. 

"Събрахме се щаба и решихме до 7.09 – да се изработи КСС. Има два варианта - хоризонтален покрив, с топло- и хидроизолация, за да може по най-бързия начин децата да влязат да учат. Пари в общината има. Обадиха се хора, завършили това знаково училище, да помогнат. Другият вариант е ксс за покрив с керемиди" - обясни кметът Здравко Димитров. Още вчера той съобщи, че цялата сграда има застраховка в ОЗК.

Общината ще направи постъпки в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии да се отпуснат пари за възстановяване на покрива. 

Огледите на щетите от пожара трябва да приключат днес и след 7 септември ще се предприемат действия. 

Още вчера е изпратено писмо до ВиК да направят преглед на изправността на цялата мрежа от хидранти в града.