Директорът на пловдивската пожарна бе награден за съществен принос в развитието на ОУ "Душо Хаджидеков“. От близо 20 години отличителната статуетка и благодарствена грамота се връчват на обикновени хора и обществени личности, които активно подпомагат и допринасят за изграждането на положителен образ на учебното заведение и с действията си дават личен пример на подрастващите.

Днес седмокласници от училището препълниха кабинета на комисар Мангараков и за пореден път изказаха своята благодарност към бързите и навременни действия на огнеборците, с помощта на които едно от най-старите учебни заведения под тепетата бе спасено от разразилия се пожар в началото на учебната година.

Децата с усмивка и гордост споделиха, че не само успешно приключват учебния процес в любимото си училище, а са успели да завоюват редица награди в престижни състезания и инициативи.

"Училището, което Вие - самоотвержените пожарникари спасихте, бе наш храм на знанието, в който получихме безценни уроци, знания и умения, а всичко това ще ни направи достойни млади хора, които също като вас ще защитават обществено значими каузи."- се казва в благодарственото писмо от децата. Срещата бе изключително вълнуваща и емоционална.

Сред учениците бяха и тримата пълни отличници – седмокласници от учебното заведение, които тази година ще поемат по нов път в средно училище. Директорът на пожарната им връчи лични подаръци- комплект класическа литература, която да им напомня, че пътят на успеха е в знанието. В края на срещата колегите ни огнеборци от Четвърта смяна направиха атрактивна демонстрация с автомеханичната стълба и пожелаха на децата спокойни летни дни, пълни с безгрижни емоции!