Общински съвет – Благоевград ще проведе редовното си заседание този петък – 31 май от 09.30 часа в зала "22-ри Септември“, предаде репортер на "Фокус“. В рамките на заседанието ще бъдат разгледани 41 точки.

Сесията се очаква да бъде изключително интересна, защото на нея местните парламентаристи ще трябва да решат дали да дадат съгласие по искането на кмета Методи Байкушев за поемане на дългосрочен дълг за финансиране на инвестиционни проекти в полза на местната общност.

Общинските съветници ще трябва да гласуват и проекта на Наредба за условията и реда за предоставяне, поддържане и използване на прилежаща площ, към сгради в режим на етажна собственост в квартали с комплексно застрояване.

В рамките на заседанието ще бъдат разгледани и две предложение за удостояване със званието "Почетен гражданин“ на Димитър Атанасов Динев – композитор, диригент, ръководител и активен деец на култура в Благоевград и окръга, общественик и Юлия Василева Дживджорска – актриса от ДТ "Никола Вапцаров“ – Благоевград и художествен ръководител на ДЮТ "Щурчо“ към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.