Медицинската общност в Пловдив се обяви остро срещу предложението на групата общински съветници от политическа партия "Кауза България" за строителство на Национална детска болница в града под тепетата, разбра Агенция "Фокус". 

Проф. Иван Иванов, ръководител катедра по педиатрия и мед. генетика  и началник на Клиника по педиатрия е изпратил остро писмо до здравния министър д-р Асен Меджидиев, в което се изразява позицията срещу предложението.

Припомняме, че от няколко години се работи по идеята за изграждане на детска болница в Пловдив, като за целта има готов проект на УМБАЛ "Свети Георги". През годините ръководството на лечебното заведение положи значителни усилия за осигуряването на финансирането за реализиране на проекта.

След проведена кампания са осигурени 16 934 791.00 лв. с Постановление № 153 от 16.07.2020г. на Министерски съвет на Република България. През настоящата година с приемането на Закона за държавния бюджет от 30 юни 2022 г. от 47-ото Народно събрание беше предвидено и допълнително финансиране на проекта от 25 000 000 лева.

Какво точно пише в писмото до министъра на здравеопазването може да видите в галерията.