Традиционната благотворителна изложба-базар "Баба Марта бързала и мартенички вързала“ откриват днес във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. В нея и през тази година ще се предлагат мартеници и малки сувенири, изработени от потребителите на социалните услуги във Великотърновска община. Със събраните пари те си купуват материали за следващи подобни събития, заделят по нещо и за почерпки. Щандът ще се намира до  чешмичките пред сградата на местната администрация, а официалното откриване е от 12:00 часа.

Днес и утре /15 и 16 февруари/ своите творения ще предлагат Дневен център за стари хора – Велико Търново; Комплекс от социални услуги за деца без увреждания – ул. "Цветарска“ 14; Сдружение "ЗОВ“ – Горна Оряховица; Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психични устройства – село Церова кория.

На 17 и 18 февруари на щанда ще са мартеничките на потребителите на Център за социална рехабилитация и интеграция за лица с психични разстройства и лица с интелектуални затруднения - Велико Търново; Център за социална рехабилитация и интеграция за възрастни и лица с увреждания над 18 години - Велико Търново; Център за работа с деца и младежи - село Никюп; Център за работа с деца и младежи - Церова кория и Център за работа с деца и младежи - село Ресен.

На 19 и 20 февруари - Комплекс от социални услуги за деца без увреждания и младежи с увреждания и Дневен център за деца и младежи с увреждания "Дъга“.

На 21 и 22 февруари пред Общината ще са Дом за стари хора "Св. Иван Рилски“- село Балван; Комплекс от социални услуги за пълнолетни лица с умствена изостаналост – І и ІІ - Велико Търново, ул. "Никола Габровски"49 и Общинска организация на Съюза на инвалидите в България - Велико Търново.

В следващите два дни 23 и 24 февруари на щанда ще са Кризисен център за деца – село Балван; Комплекс за социални услуги "Търновград" и Фондация "Искам бебе".

В дните 25 и 26 февруари мартенички ще продават потребителите на Дом за стари хора "Венета Ботева"- Велико Търново; Комплекс от социални услуги за деца "Вълшебство" - Велико Търново; Дневен център за подкрепа на лица с увреждания и техните семейства, вкл. тежки множествени увреждания - ул. "Цветарска“ 14.

27 и 28 февруари са отделени за Комплекс от социални услуги за пълнолетни лица с умствена изостаналост – Церова кория и Център за социална рехабилитация и интеграция за лица с психични разстройства и с интелектуални затруднения - Церова кория.

В последните два дни 1 и 2 март на щанда ще са децата от Центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, управлявани от Сдружение "SOS Детски селища България“; хората от Комплекса от социални услуги за лица с умствена изостаналост – Дебелец и потребителите на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания - Велико Търново.