Ранните записвания за зимния сезон в Пампорово – Мечи чал се движат по-добре от очакваното. Това каза в интервю за Агенция "Фокус“, изпълнителният директор на "Пампорово“ АД Мариян Беляков.

"Лично аз разчитам на един добър сезон, при положение, че имаме нормални метеорологични условия, на база на които или да имаме естествен сняг, или да можем да активираме на максимум системата за изкуствен сняг. Това основно зависи от температурите, от влажността на въздуха. Чисто статистически през последните 12-13 години съм забелязал, че не можем да търсим логика или някаква последователност в поведението на времето в този регион. За мен е пълна загадка каква точно зима следва да очакваме в региона, въпреки че поне индикациите, които аз виждам и следя като дългосрочни прогнози през няколко различни източника, се очаква известно застудяване след около две седмици, което е възможно да бъде в степен, в която да може да стартираме системата за изкуствен сняг. Искрено се надявам на това“, коментира Беляков.

Той подчерта, че българите през последните 5-6 години трайно и твърдо са разпознали Пампорово като свой любим ски-курорт за прекарване на тяхната ски зимна ваканция.

"Тази инерция, това доверие, което сме върнали в хората през последните години, категорично ще се случи и тази. Безспорно най-много резервации имаме от българи към момента. Нашата основна цел – да върнем българите в Пампорово още отпреди 8-9 години, смятам че към момента е изпълнена в много голяма степен. Що касае чуждестранните туристи, програмите също вървят добре. Трайно и устойчиво развиваме всичко това, което сме направили през последните няколко години относно балканските пазари. Има известно раздвижване на пазарите Великобритания и Ирландия“, каза още Беляков.

Нели ГЕРГЬОВСКА