С усмихнати лица и весели песни, накипрени в пъстри народни носии и с венчета на главите, красиви лазарки пяха и танцуваха пред служителите и посетители в община "Родопи“.

Да е спорна годината, да  има здраве и изобилие  и да се множат добрините, наричаха момичетата от танцовия състав "Ягодка“ към НЧ  " Искра- 1897“ в село Ягодово по повод празниците Лазаровден и Цветница.

Те бяха посрещнати от заместник-кмета Емилия Иванова, която  им благодари за радостта и празничното настроение, с което изпълниха общината.

"Пожелавам ви да сте здрави и да пазите нашите традиции – всички ние сме българи и трябва да уважаваме наследеното през годините",  обърна се към гостенчетата заместник-кметът Емилия Иванова.

От името на кмета на общината Павел Михайлов тя прочете поздравителен адрес:“ Лазаровден е един от най-цветните  и жизнерадостни празници в българския народен календар. В този ден се счита, че къща, посетена от лазарки е щастлива и благословена. Благодаря ви, че в днешния ден ни удостоихте с честта да станем част от пресъздаването на този обичай“, се казва в обръщението.

Лазарките получиха аплодисментите на служителите от общинска администрация, а на отиване сложиха в кошничките си яйца и лакомства, както повелява традицията.