Кюстендилци се срещат с автора на филма "Моралът е доброто“, съобщиха за Агенция "Фокус“ организаторите. Документалният филм за живота и дейността на Кристиан Таков ще бъде представен за първи път в Кюстендил от 18.30 часа в кино "В театъра“. Присъстващите ще имат възможност да се срещнат с Веселин Диманов и екипа, създал филма. Документалната лента ще остане в програмата на киното цяла седмица.

Филмът проследява житейския път на доц. Кристиан Таков на фона на историческите събития от последните десетилетия в България, от детската стая, през ученическия чин и студентска скамейка, до преподавателската катедра и обществена трибуна. Представени са множество непубликувани досега архивни кадри и документи, както и поредица интервюта със семейството, колеги, приятели и съмишленици на доц. Таков. Събрани заедно, те изграждат последователно образа на известния юрист, интелектуалец и общественик, и отварят врата към неговия свят. 

Кристиан Таков е роден в София. През 1984 г. завършва със златен медал за отличие Немската езикова гимназия в столицата. След това завършва "Право" в Софийския университет. От 1992 г. е бил асистент по гражданско, семейно и търговско право в Юридическия факултет на Софийския университет. През 1993 – 1994 г. е хоноруван преподавател по семейно и облигационно право в Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство в Монтана и от 1993 г. до 1997 г. – в Нов български университет.

През 2009 г. става доцент в Юридическия факултет на Софийския университет. От 2012 г. до 2017 г. е бил съветник на президента Росен Плевнелиев по правни въпроси. От 1994 г. е бил арбитър в Арбитражния съд към Българската търговско-промишлена палата, през 2004 г. става и негов председател. Член на Консултативния съвет по законодателството (2001-2002) и на Надзорния съвет на Агенцията за следприватизационен контрол.