Това, което постоянно се публикува в медиите, че Благоевград е като Видин, то ако внимателно се зачетете в статиите ще видите, че се говори за областно ниво. Това каза кметът Методи Байкушев по време на провелото се през седмицата публично обсъждане, относно намерението на Община Благоевград за поемането на дългосрочен дълг в размер на 14.5 млн. лв., предаде репортер на "Фокус“.

Общинският кмет обясни, че в област Благоевград има 14 общини, сред които са Сатовча, Хаджижимово, Гърмен, Якоруда, Белица, Гоце Делчев, Петрич, Сандански, Кресна, Струмяни, Симитли и Благоевград.

"Ако погледнем само по общини, то Благоевград е някъде по средата по доходи в България. Определено има накъде да се развиваме, но Благоевград определено не умира. За последните 10 години общия брой на загубените работни места, което е важен икономически показател, са 1 400 според официалната статистика. Само в Цигарената бяха над 1 700. Тоест, ние загубихме от затварянето на цигарената 1 700, но всъщност сме наваксали през други бизнеси“, каза още той.

Кметът Методи Байкушев обърна внимание и на това, че в в Благоевград е най-големия производител на пиво в България, в Благоевград е една от най-големите строителни компании в България, в Благоевград е един от най-големите производители на местни продукти. "Имаме не малко бизнеси, имаме и още много работа, която трябва да свършим. Аз лично не споделям мрачните прогнози за бъдещето на Благоевград“, категоричен бе той.