Над 100 деца от България и Сърбия се включиха в лекоатлетически игри  във Видин през първите два дни, предаде репортер на "Фокус“. С надпреварата

на децата по лека атлетика бе поставено началото на програмата на атлетическия пробег "Видин Рън“ 2024, като част от "Рън България“. В Крайдунавския парк деца от 1 до 6 клас взеха участие в занимания по атлетика, които изискваха качества като бързина, ловкост и съобразителност. За доброто си представяне всички участници бяха отличени с грамоти, връчени от заместник-кмета на Община Видин Борислава Борисова, съобщават от кметството.

На реновираната закрита лекоатлетическа писта днес се проведе трибой "А1 атлетика за младежи“ до 14 години. Те се надпреварваха в дисциплините бягане на 60 метра, скок дължина и бягане на 600 метра за момичетата и на 800 метра за момчетата. Младите лекоатлети получиха грамоти и награди, а класиралите се на първите три места момичета и момчета бяха удостоени с медали. Част от отличията връчи Кристен Радуканова – най-бързата българка за 2024 година и четирикратна шампионка на България за миналата година на 100 м., 200 м. и щафета 4x400 метра.

В съботния ден програмата продължава с международния детски турнир по лека атлетика "Дортикум“ на закритата лекоатлетическа писта. На 14 април, неделя, във Видин стотици професионални бегачи и любители, от България и чужбина, ще се включат в атлетическия пробег "Видин Рън“.

Спортните прояви се организират съвместно от Община Видин, Българската федерация по лека атлетика (БФЛА), "Рън България“ и спортен клуб "Радуканови“ и са посветени на 100-годишнината на българската лека атлетика.