"Математическата гимназия в Пловдив да има нова сграда – модерна, иновативна, от ново поколение – за това работим последователно и упорито", заяви кандидатът за кмет на Пловдив от ГЕРБ Костадин Димитров пред председателя на Парламентарната комисия по образование Красимир Вълчев. Двамата посетиха днес терена, отреден за строеж на нова сграда на престижното училище.

"Парцелът е с площ от 33 декара, намира се в район "Тракия" и по мое предложение Общинският съвет единодушно го преотреди в публична общинска собственост. Това гарантира, че теренът няма да се използва за друго, освен за строеж на нова Математическа гимназия", заяви кметът на "Тракия" и кандидат за кмет на Пловдив Костадин Димитров.

От своя страна, Красимир Вълчев увери, че ще се търсят източници за финансиране на проекта. Една от възможностите е частично финансиране по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища.

По същата Програма в "Тракия" приключва строежът на нова детска градина. Тя се намира в пространството до 126-ти блок и скоро ще отвори врати, за да посрещне своите възпитаници.

Красимир Вълчев, Костадин Димитров, кандидатът за кмет на "Тракия" Георги Гатев и народният представител от 16-ти МИР Десислава Трифонова бяха категорични, че развитието на образователна инфраструктура в Пловдив са важен приоритет в работата им.