nа големия християнски празник Димитровден кандидатът за кмет на Пловдив от ГЕРБ Костадин Димитров, кандидатите за районни кметове Илиян Лалев – на "Северен“, Георги Гатев – на "Тракия“, Емил Русинов – на "Източен“, кметът на "Западен“ и кандидат за общински съветник Димитър Колев и районните структури на партията дадоха курбани за здраве, успехи и благодат.

След сутрешната литургия в двора на църквата "Свети Иван Рилски“ отец Лазар освети ритуалната храна и пожела здраве, вяра, сили и благополучие на Костадин Димитров, Илиян Лалев и кандидатите за общински съветници - Йордан Илиев, Гошо Къчков, Спас Шуманов и Анастасия Маташева. Заедно с тях беше и народният представител Десислава Трифонова.

Курбан по случай Димитровден бе раздаден днес и пред църквата "Свети Климент Охридски" в "Западен". Организатор на инициативата бе кметът на района Димитър Колев. На празника присъстваха кандидатът за кмет на Пловдив от ГЕРБ Костадин Димитров, кандидатът за район "Западен“ Ангел Славов, кандидати за общински съветници, народният представител Десислава Трифонова и граждани. Отец Рашко и отец Пантелеймон благословиха начинанието.

В "Тракия“ кандидатът за районен кмет Георги Гатев получи поздравленията на присъстващите миряни и благословията на отец Ангел. Ритуалната храна бе осветена и раздадена на гражданите, дошли да се черкуват в храма "Свето Преображение Господне“. На празника присъстваха кандидатите за общински съветници Вера Тоскова и Петър Троянов, членове на партийната организация на ГЕРБ в "Тракия“.

Костадин Димитров присъства и курбана в храма "Свети Пророк Илия“ в район "Източен“. Той бе даден от кандидата за кмет на "Източен“ Емил Русинов, ръководителя на структурата на ГЕРБ Иван Стоянов, кандидатите за общински съветници Христина Кашилска, Златин Велев, Десислава Георгиева, Петя Петкова, както и кандидатът за кмет на "Южен“ Атанас Кунчев.

Здраве, благоденствие и успехи на Пловдив и пловдивчани пожелаха кандидатите от ГЕРБ и честитиха празника на всички именици.

Кандидатите за кмет на Пловдив, кмет на район и общински съветници сЪс № 7 в трите бюлетини на местните избори на 29 октомври.