Конкурс под надслов "Мартеница ти дарявам" организират в Добрич общината и "Екопак България" АД, предаде репортер на Агенция "Фокус". В изработването на оригинално пано или мартеница за дома и семейството могат да се включат ученици от първи до четвърти клас от добруджанския град. 

Мартениците и паната трябва да бъдат изработени от вълна, вълнена или памучна прежда, също да включват елемент от рециклируеми материали, като хартия, пластмаса, метал и стъкло. Изискването за паната е те да бъдат с размер А4 и приспособени за окачване на стена, а за мартениците - да бъдат с размер от 15 до 30 см и закрепени върху картон. На гърба на всяка обложка трябва да са написани име и фамилия на участника, клас, училище и телефон за връзка с класен ръководител.

Крайният срок за предаване паната и мартениците е 21 февруари. Лицето за контакт и приемане на творбите е Марияна Симеонова, експерт в Дирекция "Хуманитарни дейности“, функция "Образование“ при  Община град Добрич. Адресът е ул. "Независимост“ № 7, ет.8, стая 812, тел.: 0882 560 208.

Представените за конкурса мартеници и пана ще бъдат оценени от комисия, класираните творби ще бъдат обявени на 24 февруари. За отличените мартеници учениците ще получат предметни награди.

Жулиета НИКОЛОВА