На редица фестивали и концерти ще могат да се насладят варненци до края на лятото. Това съобщи в профила си, кметът на район "Аспарухово", Ивайло Маринов, видя "Фокус". 

Празнична програма ще започне на връх големия християнски и народен празник ЦВЕТНИЦА в дните от 6-и до 9-и април.

Програмата включва:

6.04 – Концерт на българската народна певица Нелина.

7.04 – Сцената ще покори Елица Тодорова, която е подготвила специално шоу, а вечерта ще завърши с нестинарски танц върху жарава!

8.04 – Лазаровден! Програмата ще започне с водосвет, който ще свърже символично двата празника - Лазаровден и Цветница, а за настроението на присъстващите ще се погрижи певецът на народа - Веселин Маринов.

9.04 – Цветница! За финал сме поканили младия варненец, но вече популярен и извън България народен певец Донко Марков с една мащабна фолклорна картина и също специална програма.

Начален час на концертите 19:30 ч.

Седмицата от 24-и до 30-и април ще е посветена на храм "СВ. ЦАР БОРИС“ в кв. "Аспарухово“. Тази година храмът отбелязва своя първи век! Сто години от откриването, освещаването и първата служба в християнския храм - изключително събитие, на което са поканени всички жители и гости на района и цялата Варненска епархия, начело с Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан.



На 30 април в храма ще бъде отслужена архиерейска света литургия от Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан. Кратка програма, свързана с дейността на Св. цар Борис ще срещне поколения християни в един различен проект, който Ви съветвам да видите, пред читалище "Просвета 1927“.

От 20-и до 26-и юни паркът отново ще оживее с фестивала, с който вече 55 години се гордее "Аспарухово". 56-ата поредна година на "АСПАРУХОВО ПЕЕ И ТАНЦУВА“ ще открие великата Валя Балканска и гайдаря Петър Янев. Специални гости тази година ще бъдат мега звездата на българската естрада Васил Найденов и Глория. За настроението на присъстващите ще се погрижат също шоумените от "Тутурутка“, българските рок групи "Контрол“, ПИФ и др.

Летните прояви ще продължат в романтичната атмосфера на морския бряг с второто издание на Q-JAZZ FESTIVAL с авторска музика от богатото стилово разнообразие на джаза. Мястото е "Карантината“ в дните от 13-и до 15-и юли, организатори са школа "Дедал“!

От 21-и до 29-и юли в Аспаруховия парк ще се проведе второто издание на "ЛЯТНА ФИЕСТА“. Сцената ще покорят Тита, Симона Загорова, Николай Славеев, Криско, Славка Калчева, група "Сигнал“ и др.

От 22-и до 23-и юли любителите на зрелищни гонки с дронове ще имат възможността да наблюдават за пореден път МЕЖДУНАРОДНО ДРОН СЪСТЕЗАНИЕ, организирано от Дрон клуб Варна. 

От 1-ви до 6-и август ще имаме възможността да се потопим в света на киното с късометражните ленти на МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ "КАРАНТИНАТА“. Деветото издание на фестивала, организиран от школа "Дедал“, ще срещне жителиге на града отново с редица млади автори от страната и чужбина в неповторима атмосфера!



За трета поредна година район "Аспарухово“ ще бъде домакин на VARNA ROCK ADVENTURE! Силни и атрактивни рок групи ще превземат сцената в рамките на фестивала, организиран от мото клуб "Братя във вятъра" от 11-и до 13-и август.

Концертите са с кауза - набиране на средства за Клиниката по детска клинична хематология и онкология към УМБАЛ "Света Марина“ - Варна.

"НАЙ-ДЪЛГАТА ВЕЧЕРЯ НА ПЛАЖА“ – едно от най-очакваните събития в района ще събере жители и гости на "Аспарухово“ под звездите на морския бряг на 19 август!

За настроението на всички ще пеят дует "Ритон“.

Международният фестивал на хвърчилата "ВЪЗДУШНИ ЧУДЕСА“ 2023 ще изпъстри с творенията си небесната синева над плажа със своето 11-о издание в последните августовски дни!

Лятото ще приключи с VARNA OKTOBERFEST и блясъка на още много звезди от всички области на българската култура в дните от 28 септември до 1 октомври!