С началото на лятото, когато хиляди румънци отново тръгват на път към България и българи заминават за Румъния, започва дългоочакваният ремонт на съоръжението на най-натоварената ни северна граница - "Дунав мост" при Русе. През последните години ставахме свидетели на километрични колони от леки коли и камиони, затова всички се питат как ще се организира движението по време на ремонта и ще има ли пълно затваряне на "Дунав мост"

Ремонтът на съоръжението, което не е било реновирано от близо 7 десетилетия, ще продължи 2 години. Пълно затваряне може да се наложи два или пъти за по няколко часа през нощта, а светофар поетапно ще пропуска движението. 

Минимум 20 часа. Толкова време чака един камион, за да мине през "Дунав мост" при Русе. Всички знаят, че предстои ремонт на моста и прогнозират още по-дълги часове в камионите, предава NOVA.

На 22 май в Русе представители на институции и министерства обявиха плановете за основен ремонт на "Дунав мост". Оптимистичната прогноза на Агенция "Пътна инфраструктура" е, че дори със старта на туристическите пътувания, когато хиляди румънци се отправят към българските курорти, задръстванията няма да са по-големи.

Шофьорите обаче не споделят този оптимизъм.