"Коледен съд“ е поредното заглавие, включено в съботния афиш на куклен театър "ВЕСЕЛ“ във Велико Търново. Постановката на Държавен куклен театър – Търговище ще бъде представена от 11:00 часа днес на сцената на читалище "Искра“, предаде кореспондент на "Фокус“. Пиесата е дело на Ивайло Марков, а оригиналната музика – на Диян Димитров.

Спектакълът е една приказка за празника. За това, в какво сме превърнали днес празниците и как вместо повод за радост, те често пъти се превръщат в една голяма тегоба. За съжаление свързваме празниците много повече с материалното, отколкото с духовното. Това сe случва и в тази приказка. Муминтролите са същества, които не знаят какво е Коледа и никога не са я преживявали, тъй като обикновено спят зимен сън. Този път обаче са събудени от паниката, обхванала всички наоколо по повод празника. И така решават, че Коледа е нещо много страшно, заплашително за тях и започват да мислят как да се спасят от нея. Накрая разбират, че всъщност Коледа е прекрасен празник, на който всеки прави нещо хубаво за другия.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново в партньорство с Читалище "Искра“. Повече информация можете да получите на телефон: 0878/ 790 549.