Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" регистрира пълна листа с 22 кандидати за народни представители за Многомандатен избирателен район 17 - Пловдив област. Представители на двете коалиции са поравно представени и са излъчени от всички общини в региона, съобщи водачът на листата Росен Костурков, предаде репортер на "Фокус".

В листата са включени бившият областен управител Йордан Иванов и заместникът му Владимир Славенски, който в момента е общински съветник от ДБ. Сред останалите кандидати има лекари, финансисти, компютърни специалисти и дизайнери и т. н. "Характерно за всеки един от тях е, че са хора, които са работили и ще работят за мястото, в което живеят" - коментира Костурков.

Коалиция ПП-ДБ си е поставила за цел да бъде първа политическа сила в Пловдивска област и да получи 3+1 мандата и, според Костурков, тази цел е реалистична.

"Очакваме подкрепа от всички прогресивни формации, било то политически или граждански. Очакваме да ни подкрепят хората, които искат да сложат край на модела, който доскоро ни управляваше" - заяви водачът.

На регистрацията на листата за 17 МИР присъства и водачът на градската листа Никола Минчев.