Финансовото състояние на район "Люлин" е добро. Имаме текущи проекти, по които бързаме да се разплатим до края на годината така, че да не бъдат прехвърлени към следващата година или да не загубим финансирането. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" кметът на район "Люлин" Георги Тодоров.

"Заварихме дългогодишни проблеми, но заварихме и огромни очаквания от гражданите, но най-радостното е всъщност, че има една много висока гражданска активност и високи изисквания към работата на администрацията. Което може да прозвучи странно на някого, но за мен това е добър показател за бъдещите успехи, които заедно с гражданите на района можем да осъществим и да постигаме", отбеляза Тодоров. 

Той спомена, че има отделни ремонти на тротоари, паркинги за джобове и отделни алеи - това е част от по-интензивното строителство и инвестиции, които предишното управление се опита да осъществи в последната година на своя мандат. И ние всъщност приключваме тези проекти.

По думите му има различни пера по които вероятно не е имало достатъчно добра организация и капацитет да бъдат реализирани проектите: "Също така имаме и суми, които няма как да бъдат усвоени до края на годината, тъй като дори не са започнати проекти по тях. По едно от перата имаме 85 000 лв., които район “Люлин" няма да може да реализира в тази година и това са пропуснати ползи за района.

"Един от най-големите проекти, които наследихме е изграждането на спортна зала в 56-о училище, в неговия двор. Срещаме определени трудности по изграждането му в момента, тъй като се оказа, че при проектирането още не се е знаело за един електропровод, който съществува там. Съответно този проблем го преодоляваме в момента, опитваме се да намерим ново решение, относно подхода към тази зала, тъй като първоначалното проектиране създаде конфликт с живущите и техния паркинг в непосредствена близост. Така че вървим по този процес и мисля, че до момента разрешаваме проблемите максимално бързо и адекватно", коментира още Георги Тодоров.