Кметът на Пловдив Костадин Димитров се срещна с членове на най-голямото работодателско обединение в региона – "Бизнесът за Пловдив“. Срещата се проведе в Стария град, къщата "Иван Черноземски".

От страна на сдружението в нея взеха участие председателят Атанас Рогачев, Максим Митков, Кирил Василев, Здравко Линкин, Илиян Филипов, ХристоТомов, Христо Разсолков, както и изпълнителният директор Александър Стайков.

Представителите на Сдружението очертаха няколко важни за града теми, които с тяхната реализация ще допринесат за подобряване на качеството на живот на хората и за икономическото развитие на региона.

Най-приоритетен е проектът за доизграждане на Околовръстното шосе – изграждане на Югоизточната тангента, която ще свърже Асеновградско шосе с АМ "Тракия“ и в същото време удвояване на участъците от "Пазарджишко шосе" до "Асеновградско шосе" и от Пазарджишко шосе до ПВ "Царацово.

Да се направи всичко възможно за ускоряване на темповете на започнатите строителните проекти и тяхното завършване.

Другата важна тема на която обърнаха внимание от Сружението е да има конкурси и прозрачност при назначенията на ключовите позиции. Кметът потвърди своя ангажимент от предизборната си кампания да се назначават експерти след провеждане на конкурси.

СНЦ "Бизнесът за Пловдив“ получи покана за експертно участие в комисията за избор на главен архитект